Politika

Magyar Péter rémhírterjesztés miatt feljelenti Orbán Viktort

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a Békemenet után tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy petíciót indítanak, amelyben Orbán Viktor miniszterelnöktől és Deutsch Tamás európai parlamenti listavezetőtől követelik „az adófizetői pénzen folytatott félelemkeltő kampány” leállítását.

 

„Életeket menteni az egészségügy fejlesztésével lehet”

Magyar Péter úgy látja, a tegnapi Békemenet minden idők legalacsonyabb érdeklődést kiváltó Békemenete volt. A politikus kijelentette, hogy a Tisza Párt „a valódi béke pártja”, aki pedig a Fideszre szavaz, „az a háborús uszításra, a megosztásra, a propagandára és a korrupcióra szavaz”.

A Tisza Párt alelnöke szerint Magyarországon minden józan ember békepárti, de „a Fidesz háborúpárti”, ezt az állítását többek között a csádi katonai misszió tervével, valamint a Magyarországon létesülő hadiipari létesítményekkel igyekezett alátámasztani.

Magyar Péter arról is beszélt, hogy elárasztották az országot a „háborús uszító” plakátok és videók, ezért jelzést küldene a kormánynak, személy szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek és Deutsch Tamás európai parlamenti listavezetőnek arról, hogy a háború nem játék, és legalább a gyermekeket ne vonják be ebbe, „a kormánypárt a választási kampányban a hatalma megtartása érdekében a gyermekek lelki fejlődésére ártalmas tartalmat zúdít a magyar emberekre”.

Magyar Péter bejelentette, hogy petíciót indítanak, amelyben Orbán Viktortól és Deutsch Tamástól követelik „az adófizetői pénzen folytatott félelemkeltő kampány” leállítását. Emellett a Médiahatósághoz fordulnak, valamint hivatalos megkeresést küldenek az összes közösségimédia-platformnak, amelyeken futnak ezek a hirdetések.

A Tisza Párt alelnöke azt is közölte, hogy hétfőn rémhírterjesztés miatt is feljelenti Orbán Viktort.

Az európai parlamenti listavezető arra is kitért, hogy Orbán Viktor a Békemeneten tartott beszédében elmondta: a Fideszre leadott szavazat ma életet ment. Magyar Péter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, akkor lehet életeket menteni, ha fejlesztik az egészségügyet, de Magyarországon a várható élettartam ma az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.