Politika

L.L. Junior nyílt levelet írt Orbán Viktornak: zavarja, ha a cigánybűnözőket cigánybűnözőknek nevezik

Péntek délután írt nyílt levelet L.L. Junior „előadóművész” Orbán Viktor miniszterelnöknek, amit Facebook-oldalán tett közzé. A „zenész” levelében megfogalmazta, aggasztja a magyar romák megítélése és helyzete. A „magyar romák” viselkedése, életvitele nem aggasztja.

 

A cigányok által halálra késelt magyarok tragédiái nem zavarják

Lesi László - közismert nevén L.L. Junior - pénteken szólította meg Orbán Viktor miniszterelnököt a Facebook-oldalán keresztül. 

A „zenész” leírta: hazafiként gondol magára, és kiemelte, több száz évre visszanyúlik zsidó és cigány felmenőinek száma, akik életükkel hozzátettek a „mindenkori magyar társadalomhoz, gazdasághoz és kultúrához”.

Mint fogalmazott, annak ellenére, hogy a magyar társadalom több mint 10 százalékát a romák teszik ki, még mindig rengeteg indokolatlan diszkriminációval kell szembenézniük. 

E problémájával kapcsolatban kérte Orbán Viktor segítségét, akitől két döntés meghozatalát kérte.

1.       a magyar kormány szigorítsa a szabályokat a szúró-vágó eszközök közösségbe vitelével kapcsolatban (mondjuk ez éppen a cigányokra jellemző),

2.       segítse a „cigánybűnözés” és „cigánybűnöző” kifejezések kivezetését a magyar közbeszédből. 

Elmondása szerint ezt azért érzi fontosnak, mert valós kockázatnak látja, hogy „egyes kisebbségek vagy sérülékeny csoportok ezeken a helyi szinteken célpontokká váljanak”. Hozzátette, hogy közel hárommillió ember támogató szavazatát jelenti a magyar romák száma, így politikai szempontból is csak a javára válik, ha segíti ügyüket. 

„Mindnyájan békére és harmóniára vágyunk, csakúgy, ahogyan ennek a nagyszerű országnak a sokszínű és értékes társadalma több mint ezer éve már. Ezt én magam is szolgálni szeretném. Kívánok a munkájához további sok erőt és egészséget” - zárta posztját L.L. Junior.