Politika

Hadházy Ákos elment arra a helyre, ahol Orbán Viktor nyaralt, majd a miniszterelnök lemondását követelte

Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán osztott meg egy videót egy szöveges értekezés kíséretében, melyben azt taglalja, szerinte mi a baj Orbán Viktor miniszterelnök nyaralásával. Mint elmondja, elsősorban azt fájlalja, hogy a miniszterelnök egy ellenzéki politikus, az LMP társelnöke, Ungár Péter rokonainál töltötte az időt. Másodsorban pedig azt, hogy mindezt luxuskörülmények között tette.

A népe nyomorog, de neki jár a luxus

Pénteken a Gulyáságyú Média közölt egy felvételt arról, hogy Orbán Viktor egy horvátországi villában nyaralt augusztus elején Schmidt Mária lányánál, Ungár Annánál.

Az LMP társelnöke, Ungár Péter erre reagálva közzétett egy bejegyzést közösségi oldalán, amelyben a következőket írta:

„A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi ingatlanban. Ezért ma újra meg lehet állapítani, hogy én úgy vagyok ellenzéki politikus, sőt egy ellenzéki párt egyik vezetője, hogy édesanyám Schmidt Mária, aki történetesen nem csupán fideszes, hanem szoros viszonyt ápol a miniszterelnökkel, a családom pedig tehetős.”

Hadházy Ákost annyira felzaklatta a miniszterelnök nyaralása, hogy személyesen látogatott el a horvát tengerpart azon részére, ahol Orbán Viktort vendégül látták. A képviselő egy videót és egy nagy lélegzetvételű posztot is szentelt a dolognak.

„A saját szememmel akartam látni és megmutatni azt az elképesztő luxust képviselő tengerparti villát Abbáziában (Opatija), ahol az Ungár család jóvoltából a miniszterelnök nyaralt” - írta közösségi bejegyzésében Hadházy, majd hosszasan értekezik a helyszín és a villa felbecsülhetetlennek vélt értékéről.

„Természetesen nem a miniszterelnököt és nem Ungár Pétert akarom meggyőzni, hiszen mindketten pontosan értik, hogy mi itt a morális, hitelességi és politikai probléma, csak éppen igyekeznek ezt nem tudomásul venni és inkább felülkommunikálni” - folytatta az okfejtést a politikus, majd rátér a lényegre: meglátása szerint Orbán Viktornak és Ungár Péternek is távoznia kellene a politikai életből.

Orbán Viktornak azért, mert „olyan vállalkozótól fogad el nagy értékű ajándékot, akinek az állam milliárdokat pumpált. (...) Ezenfelül egy propagandagépezet nélküli országban a miniszterelnöknek mennie kellene az álszentsége miatt is. Miközben állandóan arról papolnak, hogy a megszorításokból mindenkinek ki kell vennie a részét, és hogy ilyen helyzetben még csak nem is nyaralhat a kormány, ő titokban, sunyin lubickol a tengerben, és az egész Adria egyik legdrágább nyaralójában élvezi az életet” - fejtette ki a posztban Hadházy.

Ungár Péternek pedig azért, mert „teljesen hiteltelenné teszi őt az, hogy állítólagos ellenzéki pártvezetőként úgy áll szoros, személyes kapcsolatban a miniszterelnökkel, hogy közben a tulajdonában álló cég üzletel a lator állammal, ő pedig ennek hasznából él vidáman. Hogy a Főnök üdültetését ezért cserébe vagy a régi jó kapcsolatra tekintettel végzik, tulajdonképpen majdnem mindegy. Nem az lepleződik le újra és újra, hogy valamelyik rokona fideszes, hanem az, hogy Ungár a rendszer anyagi haszonélvezője. Ez pedig, mint - elvileg - ellenzéki politikust, teljesen hiteltelenné teszi őt” - magyarázta a független képviselő.