Politika

Karácsony: „fideszes ügyvéd vádalkut ajánl letartóztatásban lévő gyanúsítottaknak, ha hamis terhelő vallomást tesznek rám”

Még kedden, miután hivatalos lett a nyári EP- és önkormányzati választás időpontja, posztolt a Facebookján Karácsony Gergely arról, hogy nagyobb fokozatba fog kapcsolni az orosz mintájú fideszes lejárató kampány.

„Aljas lejáratási kísérleteket fognak bevetni”

Ehhez egy egészen meglepő értesülést - vagy hozzá eljutott pletykát - is közölt: „A hírek szerint egy fideszes ügyvéd jár körbe letartóztatásban ülő gyanúsítottak között, vádalkut ajánlva nekik, ha hamis terhelő vallomást tesznek rám.”

Ennek kapcsán felemlegette a Városháza-eladás állítólagos ügyét, amit elsősorban a Rogán Antal kézi vezérlésével irányított Index gerjesztett a főszerkesztő által közölt cikksorozattal.

„Hiába szervezték be provokátornak a szép emlékű Városháza-ügyben is a színházi tao elcsalása miatt sok évi börtönnel fenyegetett »üzletembert«, a hazugság és a manipuláció akkor is lelepleződött” - írta erről a főpolgármester.

Karácsony szerint „89 nappal a választás előtt a Fidesznek nincs üzenete, csak hadüzenete Budapestnek”, ezért is vetnek majd be különböző, aljas lejáratási kísérleteket.