Politika

Feljelentést tesz a DK, amiért az ügyészség hagyja, hogy „Völner Pál szabadlábon mászkáljon” - Schadl „gazdáját” védik Orbánék

„Amíg a DK politikusai a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet egyik legnagyobb korrupciós botrányában újabb és újabb szálakat derítettek fel, addig a kézivezérelt ügyészség béna kacsaként szemlesütve hagyja, hogy az ügy fő gyanúsítottja, Völner Pál szabadlábon mászkáljon” - áll a párt közleményében.

Orbánék valakit nagyon meg akarnak védeni

„A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben eljáró ügyész és hivatali felettese ellen, amiért eddig még nem kezdeményezték az ügyben együtt nem működő és a tagadásba menekülő Völner letartóztatását” - írta a DK szóvivője.

A közleményben azt kérdezik, „mi indokolhatja azt, hogy a magyar kriminalisztika eddigi legsúlyosabb vesztegetési ügyének fő gyanúsítottja még mindig szabadlábon járhat-kelhet? Talán csak nem szüksége van Orbánnak Völner szavazatára a kétharmados törvények elfogadásához, mondjuk a választási törvény megváltoztatása kapcsán? Attól tartanak, hogy Völnernek az eljárás során ki kellene adni „gazdájának” a nevét, akire Schadl György is célozgatott?” 

Völner Pált a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személyként, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja. Döbbenetes, hogy ennek ellenére semmilyen kényszerintézkedést (letartóztatás, bűnügyi felügyelet) nem tartottak indokoltnak vele szemben.

Pesti Riport: Valószínűleg arról lehet szó, hogy a Fidesz vezérkara meg akarja védeni azt a nagynevű politikust, akit a közel 900 millió forintos vesztegetéssel gyanúsított Schadl György a „gazdájának” nevezett a titkos telefonlehallgatások során. Orbánék attól tartanak, ha Völner Pál rács mögé kerül, összeomlik és terhelő vallomásokat tehet olyan személyekre, akik fontosak a miniszterelnök számára. Tisztán látható, hogy a bűnügy elválasztó vonalát Völnernél akarják meghúzni, nem engednek a bukott államtitkárnál fajsúlyosabb szereplőt a képbe.