Politika

Eltűnhet a készpénz - a Mi Hazánk alkotmánymódosítással védené meg

Toroczkai László az ellenzékben elért eredményekről beszélt hétfőn a parlamentben: kiemelte a készpénzhasználat alkotmányba emelését célzó javaslatukat, amely kapcsán cselekvésre szólította fel a kormányt.

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt hétfőn a parlamentben, hogy ellenzékben is sikerült több területen eredményeket elérniük: felidézte a készpénzhasználat alkotmányba emelését célzó javaslatukat is, amelyre a kormányfő nyitottnak mutatkozott.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke az Országgyűlésben felszólította a kormányt: „itt az idő, hogy bebizonyítsák, nemcsak mellébeszélnek, hanem cselekszenek is”.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára azt mondta, a kormány minden jó javaslatot támogat. Az ellenzéki párt több javaslatot is tett, volt, amit tudtak támogatni és volt, ami nem. Jelezte: érdemben megvizsgálnak minden javaslatot, hogy az illik-e a kormány politikájába vagy sem.

Toroczkai kitért arra, hogy a kabinet „csont nélkül” az Országgyűlés elé hozta a digitális szolgáltatások szabályozásáról szóló brüsszeli javaslatot.