Politika

Üzent az ukrán polgármester Orbánnak: „különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert”

Borisz Filatov, Dnyipro polgármester is reagált Orbán Viktor szavaira. Meg kell hagyni, nem fogta vissza magát, rendesen a szívére vette, hogy a magyar miniszterelnök „senki földjének” nevezte Ukrajnát. Oroszul és „politikamentesen” üzent a magyar miniszterelnöknek az ukrán politikus.

 

„A trianoni békeszerződés büntetés az önök történelmi aljasságáért”

„Először is, ribancarcú, »senki földje«, az nem a miénk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálból jöttünk” - kezdi közösségi oldalán megosztott üzenetét Dnyipro polgármestere. A politikus Orbán Viktor azon kijelentését kommentálta, amelyben a miniszterelnök Ukrajnát Afganisztánhoz hasonlította, és „senki földjének nevezte".

Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés az önök történelmi aljasságáért” - vélekedett az ukrán politikus, aki szerint a magyarok kegyetlensége és állandó vágya, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjanak, „történelmi számkivetetté tett benneteket”.

Borisz Filatov úgy véli, „igazi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy megbocsássunk a szovjeteknek és utódaiknak 1956-ért”; és teljesen „erkölcsi szemétládának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO »ernyője« alá üljünk, és mindenkinek elcsavarjuk a nyakát”.

Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket, rohadékok. K*baszott szemetek. Nem, nem a magyar emberek. A szemetek azok, akik ott hatalmon vannak” - zárta gondolatait a polgármester.