Politika

Van bőr a képén: azokról az EU-s pályázatokról tartott előadást a fideszes Boldog István, amelyek elcsalásával vádolják

A kormánypárti politikus az uniós pályázatok előnyeiről beszélt polgármesterek előtt. Azt már nem tette hozzá, hogy éppen ez ügyben folyik ellene bűnvádi eljárás.

„Hiteles” forrás pályázati kérdésekben

„Mindent megteszünk azért, hogy térségünk tovább fejlődjön!” - ezzel kommentálta Boldog István a Facebookon azokat a képeket, amelyek tanúsága szerint bemutatót tartott polgármestereknek a TOP Plusz átfogó fejlesztési csomagról. Boldog azt is írta: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a térségünk polgármesterei a lehető legalaposabb tájékoztatást kapjanak a programról, mert így a települések számára a legjobb pályázati konstrukciókat nyújthatják be a programban”.

Arról valamiért nem tett említést a politikus, hogy tavaly vádat emeltek ellene. A vádirat szerint a hozzá köthető elkövetői kör a hivatali helyzetével visszaélve befolyásolta éppen a TOP pályázati eredményeket, majd elérte, hogy az általuk kiválasztott kivitelezők kapják a munkát, akiktől ezért pénzt kért, emellett a polgármesterektől is visszaosztást kért az elnyert pénzekből. Ezzel nem dicsekedett.

Mint ismert, Boldog - akire az ügyészség hat év letöltendő börtönbüntetést kért - tagadja a vádakat. Az ügynek egyetlen olyan vádlottja volt, aki minden ellene felhozott vádpontban elismerte a bűnösségét, az ötödrendű vádlott G. Vanda, aki beismerte, hogy ő vett át és juttatott célba kenőpénzeket, a többi érintett egyelőre még a tárgyalására vár.