Politika

Bőkezűség: Volner János már évekkel ezelőtt részletesen leírta, hogyan környékezte meg őt a Fidesz

„A Külügyminisztérium kapuja mindig nyitva állt azok előtt, akik készek a magyar nemzeti érdekért dolgozni, és ez a jövőben sem fog változni” - ezzel magyarázta a tárca szóvivője, hogy Volner János külgazdasági attasé lesz Szingapúrban. Hogy mennyire szélesre tárták ezt a kaput, mutatja: annak ellenére bízták meg Volnert a gazdasági kapcsolatok építésével, hogy 2016-ben még maga Orbán Viktor adócsalózta le őt a parlamentben, az akkor még ellenzékieskedő képviselő pedig „bunkónak” és „gecinek” is nevezte a miniszterelnököt.

 

A Fidesz hálája nem maradt el

Arról nem sokat tudni, konkrétan hogyan zajlik egy-egy ellenzéki politikus megkörnyékezése, de a kinevezés fényében érdemes újraolvasni Volner János 2016-os posztját:

Érdekes és tanulságos beszélgetésen estem túl egy kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozóval. Titkos találkozót kért, mondván, erősen bizalmas információkat szeretne velem megosztani. A találkozó elején megkért, tegyem le a telefonom, vegyem ki belőle az akkut, nehogy valamilyen nyoma maradjon a beszélgetésünknek. De a java csak ezután következett. Elmondta, hogy meglátása szerint több volt MSZP-s, SZDSZ-es, LMP-s politikushoz hasonlóan én is járhatnék nagyon jól. A Fidesznek minden lehetősége adott arra, hogy még az unokáim is gazdagságban éljenek. Ezért mindössze annyit kell tennem, hogy kiszállok a politikából és búcsúzóul „keményem betámadom” a Jobbikot és személyesen Vona Gábort. Biztos benne, hogy ezt a Fidesz nagyon bőkezűen meg fogja nekem hálálni.”

Arra még hat évet kellett várni, hogy Volner kiszálljon a politikából, de addig tényleg betámadta Vonát és a Jobbikot, majd a Fidesz esélyeit javító törvénymódosításokat kezdeményezett, és lelkesen szavazott együtt a kormánypárttal. Összeeszkábált egy teljesen jelentéktelen pártocskát is, amellyel szavazatokat szipkázott el az ellenzéktől.