Média

„Nem akarok meghalni!” - jajgatott a vértócsában fekvő színésznő a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset után

Bódis Kriszta két kiskamasz unokahúga is ott volt az előadáson, amely közben a baleset történt. Egyikük drámai jeleneteknek volt tanúja, amikor a kiterelésük után még visszaszaladt a telefonjáért.

Vidnyánszkyt védik a fideszes nagykutyák

Félbeszakadt a péntek esti Rómeó és Júlia-előadás a Nemzeti Színházban, miután Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült a második felvonás alatt. A színészek a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak több métert hátrafelé. Olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedtek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük.

A borzasztó balesetről most újabb drámai részletek kerültek napvilágra, amelyekről Bódis Kriszta mesélt közösségi oldalán.

„Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, s akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek, Szász Júlia színésznő jajgatott: nem akarok meghalni, élni akarok!” - osztotta meg a döbbenetes részleteket a Facebookon.

Úgy tudni, korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak (aki egyben a Rómeó és Júlia rendezője is), hogy a díszlet életveszélyes.

Vidnyánszky a súlyos baleset után lemondott a színház főigazgatói tisztségéről, elismerve felelősségét a történtek miatt, azonban lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el, a fideszes potentátok pedig összezártak és védik a főigazgatót.