Média

Nagy Ervin: „büszkén mondhatom, hogy feketelistás lettem”

Mit keresett Nagy Ervin, az RTL Klub sorozatszínésze az amerikai nagykövetség vacsoráján?" - ezzel a címmel jelentetett meg cikket az Origo. A színész a Megbeszéljük című műsorban arról beszélt, hogy nem sokáig idegesíti magát az Origo „barna nyelvű szolgáinak” lejárató kampányain, mivel számára a szakmai és közéleti sikerek számítanak igazán. 

A „legfőbb főmérnök” imádta a Kincsem című filmet

Nagy Ervin vállalja a „sorozatszínész” megszólítást, hiszen A tanár és A király című sorozatokkal jelentős szakmai és közönségi sikereket ért el. Hozzátette, hogy annyiban furcsa az Origo munkatársai részéről ezen szerepléseit támadási felületnek használni, hogy valószínűleg maguknak, a propagandistáknak a gyerekei is fogyasztják ezeket a tartalmakat.

Nagy Ervin szerint többek között azért is működik sorozatszínészként, mert a Nemzeti Filmalap intézetében tiltólistán van a neve Herendi Gáboréval, a Kincsem rendezőjével együtt. Mindezt annak ellenére, hogy a Kincsem című film nézőszámait azóta sem sikerült megugrania egyetlen magyar filmnek sem - tette hozzá. Nagy Ervin azt nyilatkozta, hogy első kézből tudja, pont a „legfőbb főmérnök” (itt vélhetően Orbán Viktorra gondolt - Pesti Riport) imádta a családjával együtt a Kincsem című filmet, de fájt neki, hogy a színész kritikus hangokat ütött meg a közéletben. „Úgyhogy elmondhatom magamról büszkén ebben az országban, hogy feketelistás lettem” - mondta. 

A színész azt tartja felháborítónak az ellene indított bosszúhadjáratban, hogy a propagandisták próbálják őt és másokat - itt említette példaként Cserhalmi Györgyöt és Lovasi Andrást - „gusztustalanul beletolni” egy olyan helyzetbe, amiben ők lennének a „véresszájú ellenzék”. Mindezt teszik annak ellenére, hogy ők évtizedek óta a „hídemberek” szerepét igyekeztek felvenni, akik mindig megpróbáltak a két tábor között igazságot tenni - tette hozzá Nagy Ervin. 

Az Origo azzal vádolja Nagy Ervint, hogy elfogadta az amerikai nagykövet meghívását egy széderestre. Arra a kérdésre, hogy mit akarhattak az amerikaiak tőle, a színész úgy felet, hogy ugyanazt, mint Novák Katalintól, tehát egy meghívásnak tett eleget. „Egyébként megnézném, hogy melyik kormánypárti ember merne nemet mondani az amerikai nagykövet meghívásának” - tette hozzá. Nagy Ervint büszkeséggel tölti el a meghívás, hiszen ritkán történik meg az ember életében, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövete meghívást intéz valakihez. Hozzátette, ha Trump adminisztrációjából hívják meg őt, akkor is elment volna, mert ez megtiszteltetés.

Nagy Ervin szóvá tette, hogy az Origo munkatársai megvárták, amíg a pápa távozik az országból, aztán „másnap a szívükben megtelve keresztényi szeretettel azonnal péklapáttal ütik-verik az embert teljesen jogtalanul. Szóval, hogy annyira álszentek, én nem tudok ezekre a barna nyelvű szolgákra mit mondani, de ennél gusztustalanabbat nem láttam” - tette hozzá.

Az Origo munkatársai ugyanakkor arról nem írnak, hogy Böjte Csabával együtt misét celebráltak egy súlyosan beteg, erdélyi fiúnak, ahol Nagy Ervin mondta a szentbeszédet, a Szerva templomban - hívta fel rá a figyelmet Nagy Ervin. Hozzátette, arról is elfelejtetek írni az Origónál, hogy Nagy Ervin szegény gyerekeknek hoztak házat a feje fölé azzal az ökomenikus szervezettel, aminek tagja a miniszterelnök felesége is. A színész szeretné, hogyha az Origo írna ezekről az ügyekről is.

Nagy Ervin ugyanakkor nem idegesíti magát sokáig a lejárató cikkeken, már hozzá van szokva ahhoz, hogy célkeresztbe kerül, akár a pedagógusok melletti kiállásai miatt, akár egyéb megnyilvánulásai miatt. 

„Én ezen már edződöm, csak azért az emberi gonoszság és ez a fajta karaktergyilkosság, amikor megjelenik, és frontban felém száguld, teljesen jogtalanul - csak azért, mert van gerincem és egy olyan értelmiségre esküszöm föl, aki igenis hallatja a hangját, mert igenis felelősséget érez a magyar kultúra és a magyar nemzet sorsa iránt, és mégis nemtelenül meg van támadva - ilyenkor minden nap el tudok egy kicsit csodálkozni, aztán visszamegyek szépen füvet nyírni, és megnyugszom, és megpuszilom a gyerekeimet, és én boldog ember vagyok” - zárta az interjút Nagy Ervin.