Média

Jól pofára esett a TV2 Mokka műsorvezetője: hiába jelentette fel a Privát Kopót és a Pesti Riportot, az NNI nem talált bűncselekményre utaló bizonyítékokat, ezért megszüntette a nyomozást

„Orosz Barbara Andrea 2021. május 23. napján tett feljelentése alapján hatóságunk nyomozást folytatott a Btk. 219 § (1) bekezdés a) pontjába ütköző és az (1) bekezdés a) pntja szerint minősülő - jogosulatlanul vagy a céltól eltérő adatkezeléssel elkövetett - személyes adattal visszaélés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen” - írta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2021 januárjában, a nyomozás megszüntetéséről rendelkező határozatában. Barbika tehát pofára esett: nem valósítottak meg bűncselekményt a Privát Kopó, valamint a Pesti Riport nevű portálok azzal, hogy nyilvánosságra hozták a TV2 Mokka műsorvezetője által politikai befolyással rendelkező vezetőknek írt, valamint tőlük kapott, szexuális tartalmú Messenger és Viber üzeneteket. Orosz kiszemeltjei egyébként kivétel nélkül nős, többgyermekes férfiak voltak, akik a Fidesz krémjéhez tartoztak.

Erre mondják: ciki

A Privát Kopó és Pesti Riport 2021 tavaszán indított leleplező cikksorozatot. A cikkekben olyan szöveges üzenetváltások láttak napvilágot, amelyeket Orosz Barbara befolyásos fideszes potentátokkal váltott, és amelyek tartalma erősen szexuális - már-már pornográf - töltetű volt. Az Orosz által „levadászott” férfiak (Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, Vida József, a Takarékban elnöke, a TV2 tulajdonosa és Barthel-Ruzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese) kivétel nélkül többgyermekes családapák.

Orosz Barbara a mobiltelefonjában módszeresen, mappákba rendezve eltárolta a pikáns üzenetváltásokról készült képernyőfelvételeket (vajon mi lehetett a célja ezzel?), majd azokat több barátnőjének elküldte - vélhetően azért, hogy a saját nagyságát hangsúlyozza.

Kovács Zoltán meggondolta magát

Miután a cikkek (a fülledt üzenetváltásokról készült felvételekkel megspékelve) megjelentek, Orosz Barbara és Kovács Zoltán bejelentette: büntetőeljárást kezdeményez az ügyben.

Kettejük közül azonban csak Orosz tette ezt meg, Kovács Zoltán államtitkár meggondolta magát - mint ahogy a másik két szívtipró is csendben maradt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda közel 2 évig folytatott - mindvégig ismeretlen tettes ellen - nyomozást, amely során a rendőrök számítógépet, mobiltelefonokat, továbbá szerveren tárolt elektronikus adatállományt foglaltak le. A lefoglalást néhány hete megszüntették.

Az NNI 2021 januárjában kelt határozatában ez olvasható: „Az eljárás során hatóságunk a szükséges bizonyítási eljárásokat elvégezte, majd a beszerzett adatokra figyelemmel az eljárás megszüntetéséről határozott.”

A Nemzeti Nyomozó Iroda határozata értelmében tehát sem a Privát Kopó, sem a Pesti Riport szerkesztői nem követtek el bűncselekményt azzal, hogy majdnem 2 éve nyilvánosságra hozták Orosz Barbara nős, többgyermekes NER-lovagokkal folytatott - erotikus kicsengésű - szöveges üzeneteit.

(folytatjuk)