Média

Koronavírus okozhatta Benedek Miklós halálát - pedig korábban három oltást is kapott

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedden, reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész.

A három vakcina sem védte meg

Úgy tudni, koronavírus okozhatta a színművész halálát.

A sors újra és újra belemart Benedek Miklósba. A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész elsiratta, eltemette imádott fiát, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, Tibort. A seb ott, a lelke mélyén soha nem gyógyult be. Aztán súlyos betegségek, egyik a másik után. Majd jött a koronavírus. De azt is legyőzte. Legalábbis úgy tűnt.

„Öt napja fekszem és felkelni sincs erőm. Magas láz, szörnyű közérzet” - mondta néhány hete a Blikknek szinte alig hallhatóan Benedek Miklós, akinek máskor oly jellegzetes orgánuma azon a november eleji napon szinte felismerhetetlen volt.

„Az orvos azt mondta, legyek türelemmel, pihenjek és ne sürgessem az újbóli színpadra lépést. Covidos vagyok, és alaposan leterített a betegség. Korábban megkaptam a három oltást, bízom benne, hogy ez megvéd a szövődményektől, és lehetőség szerint minél hamarabb túl leszek rajta, és valóban folytathatom a színészmesterséget. Mert erre vágyom, ez ad nekem erőt, és örömöt a hétköznapokhoz, az élethez.”

Ez két hónapja történt. Ezúttal nem sikerült győzedelmeskednie a színészlegendának. A három vakcina sem védte meg.