Média

Bencsik András szerint a pedofilügy csak egy műbalhé, amit a „féreg/szörnyeteg” Gyurcsány Ferenc csak felhasznált a tervéhez

Gyurcsány Ferenc szombati évértékelőjéről is beszéltek a belterjes, nem túl sokak által nézett Hír TV-s Sajtóklub vasárnapi műsorában, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője pedig megfogalmazott egy igen fontos állítást a Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán lemondásához vezető bicskei gyermekbántalmazás ügyéről.

Összehordott hetet-havat

Szerinte Gyurcsány „tulajdonképpen újfent meghirdette a szuperbaloldali összefogást és annak érdekében használta fel ezt az egész pedofil balhét, műbalhét - mert ez egy műbalhé -, hogy ha nagyon-nagyon veszélyes ellenség támad meg minket, akkor félretesszük a különbséget, hogy összefoghassunk”. Bencsik reményét fejezte ki, hogy ezt a „játékot” már nem veszik be olyan sokan.

Később azt is mondta a DK elnökéről, hogy ő a „legkártékonyabb féreg”, aki létezett a magyar politikában az elmúlt harminc évben. Gajdics Ottó műsorvezető szerint Bencsik nem dehumanizálni akarta a DK elnökét, csak egy hasonlatot szeretett volna mondani. „Különben is, kikérjük a férgek nevében” - mondta erre a Pesti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely, amire többen kuncogni kezdtek a stúdióban. Pár perccel később Bencsik András módosított: Gyurcsány Ferenc nem féreg, hanem szörnyeteg.