Bűnügy

Privátkopó: ittasan okozott halálos közlekedési balesetet a Szentkirályi Ásványvíz elnök-tulajdonosa, az RTL cápája - 26 évig hallgatott róla

A Privátkopó bűnügyi portál szerdán olyan információ birtokába jutott, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere, az egyik kereskedelmi televízió üzleti produkciójának állandó szereplője korábban halálos közlekedési balesetet okozott. A bűnügyi portál kérdésekkel kereste meg az üzletembert, a válaszadás határideje pénteken, 16 órakor járt volna le. De közben történt valami…

A Privátkopó bűnügyi portál cikke:

A tragikus balesetről a Petőfi Népe című napilap 1996. október 14-én, címlapon számolt be

1996. október 11-én, éjjel, B. Levente 27 éves kecskeméti lakos, Alfa Romeo típusú személygépkocsijával egy villanyoszlopnak csapódott a megyeszékhely külterületén. A férfi könnyebben sérült, utasa, a legjobb barátja, a 26 éves Sz. B. (aki anem mellesleg kisgyermekes apuka volt), a kórházba történő szállítását követően belehalt sérüléseibe. A rendőrség megállapította, hogy a gépjárművezető ittasan, nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezette autóját, ezért ő a felelős a tragédia bekövetkezéséért.

A Privátkopó bűnügyi portál a 26 évvel ezelőtti balesettel összefüggésben csütörtökön - írásban - kérdéseket tett fel az emberéletet követelő csattanás felelősének, a megkeresésben péntek,16 óráig történő válaszadás lehetőségét megjelölve.

A Privátkopó csütörtökön, 11 óra 40 perckor küldött e-mailt a befektetési gurunak

Az „úr” nagyon megsértődhetett portálunkra, mert egy szót sem írt vissza, viszont pénteken, délelőtt feltöltötte TikTok oldalára a „beismerő vallomását”. A Blikk szerint úgy érezte, itt az ideje, hogy nyilvánosság elé álljon a történettel.

Nocsak. 26 év után hirtelen úgy érezte, hogy elérkezett az idő a vallomásra? Ugyan már! Dehogy érezte úgy. A valóság az, hogy pontosan tudta, néhány óra múlva a Privátkopó le fogja leplezni, ezért előremenekült és egy megindító, könnycsatorna nyitogató közösségi történetben tett egy „lightos” beismerő vallomást, mert tisztában volt vele: nincs tovább. Kényszerhelyzetbe került. Nem vállalunk nagy kockázatot azzal, amikor azt írjuk, amennyiben a Privátkopó nem ássa elő az ügyet, a férfi vélhetően soha nem állt volna a nyilvánosság elé azzal, hogy egy ember halála szárad a lelkén. A sajnálatos esemény óta, 26 éven keresztül, nem jutott eszébe, hogy előrukkoljon múltjának legsúlyosabb titkával: piásan halálba küldte a barátját.

Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz elnök-tulajdonosa, az RTL „Cápák között” című üzleti műsorának állandó szereplője (merthogy róla van szó) néhány dologban pontatlanul fogalmazott mai, „önkéntes”, nyilvános „gyónásában”.

A „vízkirály” állításával ellentétben nem 30, hanem 26 éve történt a tragédia. Az „enyhén alkohol befolyásoltság alatt voltam” valójában közepes fokú alkoholos befolyásoltságként szerepelt a bűnügyi iratokban, vagyis - feltételezhetően - nem 1-2 pohárkát ihatott a „cápa”.

A bíróság bűnösnek találta a férfit, és elítélte.

Ez a hozzászólás kb. 10 percig volt olvasható Balogh Levente hivatalos oldalán - aztán törölték

Úgy tudni, a vétkes sofőrrel szemben többéves szabadságvesztést szabtak ki, ám az ítélet végrehajtását végül felfüggesztették, így egyetlen másodpercet sem kellett a rácsok mögött töltenie. Az egyik bulvárlapnak egy közlekedési szakjogász azt mondta, az effajta balesetek jó néhány év börtönbüntetéssel és a jogosítvány bevonásával járnak. Általában - tesszük hozzá. Ugyanis akadnak ritka kivételek. Balogh Leventének - akinek édesapja, Balogh Sándor akkoriban Bács-Kiskun megye egyik leggazdagabb vállalkozója volt, kitűnő hatósági kapcsolatokkal - valamiért nem kellett börtönbe vonulnia.

Egy olvasói hozzászólás a Balogh ittas balesetezéséről beszámoló cikkhez a Blikk Facebook-oldaláról

A „vízkirály” sunnyogása tehát 26 év után - kényszerűen - véget ért.

A cirkuszi előadás elég gyengére sikeredett...