Aktuális

Hoppá! Szlovák védelmi miniszter: Magyarországon is képeznek ki ukrán katonákat

Puskaporos hangulatban zajlott a szlovák külügyminisztérium által szervezett hétfői beszélgetés Nagymihályban, ahol a tárca vezetője, Rastislav Kácer miniszter és Jaroslav Nad védelmi miniszter az orosz-ukrán háborúról fejtette ki véleményét.

Megint lelepleződött a hazug fideszes propaganda

A HlbokáOnline beszélgetéssorozat 23. részét forgatták a felvidéki városban, ahol egy oroszbarát csoport is összeverődött az eseményre. Miattuk nehéz volt elkezdeni a beszélgetést, annyira hangosan ordítoztak a teremben. A két miniszter ennek ellenére egészen jól tűrte a barátságtalan környezetet - írja a Paraméter.sk.

Nad egy kérdésre válaszolva elmondta, Csehország és Lengyelország nagyobb mértékben támogatja Ukrajnát az orosz agresszor elleni harc során, mint Szlovákia. „Ki másnak segítenénk, ha nem a szomszédunknak?” - tette fel a kérdést a szlovák védelmi miniszter, aki arról elmélkedett, hogy a szomszédos országoknak szinte kötelességük segítő kezet nyújtani.

Mire a hangoskodó hallgatóság soraiból valaki bekurjantotta, hogy bezzeg Magyarország kimaradhat ebből az egészből.

Erre Nad a következőket mondta: „a magyarok is segítenek - az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog. De vajon arról van tudomása, hogy Magyarország területén is folyik az ukrán katonák kiképzése? Talán erről nem is tud” - zárta rövidre a reakcióját a szlovák miniszter: