Aktuális

Jön a totális kontroll: a digitális azonosító kötelező lesz a társadalomban való részvételhez

Az ENSZ, a Bill és Melinda Gates Alapítvány és a Rockefeller Alapítvány partnerei közösen kampányt indítanak a digitális személyazonosítás, a digitális fizetés és az adatmegosztás bevezetésének felgyorsítására érdekében. A kampány célja, hogy ezek a változások kezdetben legalább 50 országban végbemenjenek 2028-ig - írta meg a Exposenews.

 

Meghatározhatják, ki, hol és hogyan utazhat, mit szabad fogyasztania

Bill Gates új honlapjáról kiderül, hogy a digitális személyazonosító igazolványt (DPI) előbb 50 országban vezetnék be, köztük egyes afrikai országokban, illetve Indiában, de a terv az, hogy 2030-ra globálisan is bevezessék az ENSZ összes tagállamában.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) is bejelentette, hogy 2030-ig világszerte tervezik a „digitális személyazonosító igazolványok” bevezetését, amelyek lényegében kötelezőek lesznek a társadalomban való részvételhez.

„Ha sikeres, a DPI felhatalmazza a kormányokat és a vállalatokat arra, hogy társadalmi hitelrendszereket vezessenek be, amelyek meghatározhatják, ki, hol és hogyan utazhat, mit szabad fogyasztania, és hogyan lesz képes tranzakciót végrehajtani a programozható pénzével (ez a CBDC)”  - írta a tervvel kapcsolatban a TheSociable.

Bill Gates azzal érvelt, hogy a DPI révén mindenkinek jobb és kényelmesebb lesz majd az élete. Könnyebb, kényelmesebb lesz a kártyánkon lévő pénzeinket kezelni, emellett jó hatással lesz az egészségügyre és általa gyorsabbá válhat a zöld fejlődés is.