Aktuális

Rengeteg magyar vásárol már Ausztriában a közgazdász szerint

Raskó György közgazdász a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy ő is Ausztriában vásárolt be családjával, mert az élelmiszerek többsége olcsóbb, mint a magyarországi boltok polcain. Amíg kint vásárolt, rengeteg magyar és szlovák autót látott az üzletek parkolóiban.

Olcsóbb az élelmiszer (is), mint itthon

A közgazdász Kittseeben vásárolt, ahol rengeteg magyar tett még így, ugyanis az élelmiszerek többsége olcsóbb, mint Magyarországon.

„Most értünk vissza Kittseeből, ahol bevásárolni voltunk, sajtot, sört, kávét, mosószereket, mert ezek mind olcsóbbak, mint itthon. A bevásárlóközpont parkolója dugig volt megint magyar és szlovák rendszámú autókkal, osztrák rendszámú autót alig látni. Úgy tűnik, nagyon sok árucikk, köztük az élelmiszer is olcsóbb, mint akár Pozsonyban vagy Budapesten” - olvasható a közgazdász bejegyzésében.

Hazafelé a magyar boltokba is szeretett volna bemenni, hogy kenyeret, kiflit vásároljon. Azonban ez nem sikerült, mert három bolt is zárva volt.

Beérve Kilitibe még találtunk egyet, amely nyitva volt. Ki tudja, még meddig, ha újra meghosszabbítják az élelmiszerárstopot. Ez az ország a vesztébe rohan. Van azért pozitívum is. Nálunk sokkal olcsóbb az alma, mint az osztrákoknál, és a húsok is. Együnk sok almát, egészséges!” - írta bejegyzésében Raskó György.