Aktuális

Rákay Philip saját kezével mosta a legalább 80 millió forintot érő Mercedes-Maybach autóját egy budakeszi autómosóban

Az Átlátszó olvasója a múlt héten lefotózta egy budakeszi autómosóban, ahogy az egykori zenetévés műsorvezetőből néhány év alatt kőkemény Fidesz-rajongó megmondóemberré vált Rákay Philip (korábban Kálmán) saját kezűleg tisztogatta a luxusautóját.

 

Szépen hoz a konyhára a fideszesség

Sturcz Antal, a Check Engine Youtube-csatorna készítője a lapnak elmondta, hogy: „Ez egy Mercedes-Maybach S osztály. Ha a kényelem és a luxus számít, egyértelműen ez a Mercedes csúcsa. A képek alapján viszont nem lehet megmondani, hogy a két alváltozat közül melyik: lehet 580-as, vagy 680-as.”

Az 580-as modell indulóára 72,5 millió forint, de a gyár kielégít az egyedi igényeket is: egy 4 literes biturbó V8-as motor van benne, 503 lóerővel, lágy-hibrid rendszerrel megtámogatva, ami további 23 lóerőt ad a teljesítményhez.

A 680-as Maybach 95,6 millióról indul, cserébe már a 6 literes V12 van benne, két turbóval, 612 lóerővel: a 2,3 tonnás jármű 4,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. Vannak benne masszírozós, szinte teljesen síkba dönthető elnöki ülések, Burmester hangrendszer, és az úthibákat megszüntető aktív futómű.

Az Átlátszó fotóján látható lecsutakolt Mercedes Obszidián-fekete/Kalahári-arany kéttónusú fényezésének felára 7,67 millió forint.

Sturcz Antal a lapnak azt mondta, használt Mercedes-Maybach luxusautót Alicia Keys, DJ Khaled, Kim Kardashian és Travis Scott is.

Rákay Philip 2021-ben még egy 48 milliós Mercedes G terepjáróval járt, 2022-ben már egy Mercedes S560-assal közlekedett.