Aktuális

Prevenciós előadássorozattal segíti a fiatalokat a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány

„Az alapítvány célja és feladata a fiatal generáció felvilágosítása, segítése abban, hogy milyen árnyoldalai vannak a világnak, az életnek, amellyel felnőtté válásuk során szembesülnek, illetve szembesülni fognak. Igyekeztünk úgy kidolgozni a prevenciós előadásokat, hogy azok számukra érdekesek, figyelemfelkeltőek és interaktívak legyenek. Úgy építettük fel az anyagot, hogy a fiatalokat megszólítsuk, az együtt töltött idő érdeklődést keltsen bennünk és kedvet csináljon számukra ahhoz, hogy aktív részesei legyenek a programnak” - olvasható a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány prevenciós előadássorozatának bemutatójában.

„Elmondhatjuk, hogy az eddigi előadásaink nagy sikerrel zárultak, mind a fiatalok, , mind a résztvevő tanárok részéről. Az iskolák vezetőitől csak pzitív visszajelzéseket kaptunk és visszavárnak minket” - mondta a Pesti Riportnak Dani Attila, az alapítvány alelnöke.

Az alelnök hozzátette: a programokra meghívják az adott terület rendőrkapitányságának vezetőjét is, és az eddigi visszajelzések a rendőrkapitányságok részéről is pozitívak voltak. „A siker köszönhető annak, hogy az előadó, Baranyi Dorina korban közel áll a hallgatósághoz és pszichológus végzettségét, szakmai tapasztalatait tudta ötvözni a programban” - fűzte hozzá Dani Attila.

A Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány programja 2023-ban indult, amelynek célközönsége a 14 és 19 év közötti korosztály. „Túl vagyunk tizenöt előadáson, öt iskolában közel 700 diák vett részt a prevenciós rendezvényeinken” - jegyezte meg az alelnök.

„A Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány jóvoltából a Nemzeti Rendvédelmi Bűnmegelőzési Program keretében intézményünk 7. osztálya vett részt a prevenciós előadásokon, amelyeknek témái: az alkohol és az energiaital, valamint a közösségi média hatása a fiatalokra. Az előadásokat Baranyi Dorina pszichológus tartotta, aki nagyon gyorsan meg tudta szólítani a fiatalokat, és interaktívvá tette az előadásokat. Meg tudta nyerni a diákokat, akik őszintén nyilatkoztak a témákban élményeikről, tapasztalataikról. Azt gondolom, hogy az Alapítvány tevékenysége hiánypótló a középiskolai oktatásban-nevelésben, mert bár eddig is voltak előadások hasonló témákban, de az előadók mégsem tudták ilyen mértékben megszólítani tanítványainkat. Baranyi Dorina fiatalságával, közvetlenségével, megnyerő személyiségével könnyen elérte, hogy a diákok még az előadások után is beszélgettek egymás között a témákról, és érdeklődéssel várják, hogy legyen folytatása az előadás-sorozatnak” - fogalmazott ajánlásában a Nógrád Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

„Intézményünk diákjai számára az előadást Baranyi Dorina pszichológus tartotta, aki mind stílusában, mind korban közel állt a diákokhoz, ami nagyon sokat jelentett a prezentáció sikerességében, továbbá informatív, mégis könnyen emészthető csomagolásban adta át szakmai tudását az alkohol, az energiaital, valamint a közösségi médiás oldalak témájában. Az előadások különlegessége abban is állt, hogy Dorina interaktív módon került közel a diákokhoz, megszólítva őket, kikérve véleményüket, amivel megalapozta a bizalmas légkört. A témákat pszichológiai szempontból közelítette meg, nem csak a témák negatív oldalát domborította ki, hanem kitért az ok-okozati összefüggésekre, a függőségek lelki okaira, továbbá arra, hogy miképp tudnak a diákok megküzdeni az őket ért nehézségekkel, hogyan képesek aktívan tenni saját mentális és fizikális jóllétükért. A diákok az utólagos beszámoló alapján izgalmasnak és érdekfeszítőnek találták ezeket a prevenciós előadásokat. Több pedagógus kolléga is részt vett ezeken az alkalmakon, akik szintén pozitív visszaigazolásokat adtak” - írta értékelésében a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Amennyiben szeretné adója 1 százalékával segíteni az alapítvány működését, úgy azt az alábbi adatok alapján teheti meg:

Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány, 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 28.

Adószám: 19133737-1-10