Aktuális

Már 100 milliárd forintos vagyona van Tiborcz Istvánnak - közben Mészáros Lőrincnek 1000 milliárdja lett

Minden eddigi csúcsot megdöntött a legtehetősebb (és nyilvánvalóan a legbecsületesebb) magyarok vagyonának gyarapodása tavaly - írja a témában jártas „A 100 leggazdagabb magyar” című kiadvány, amelynek most jelent meg a legújabb összeállítása.

Két talpig tisztességes ember

Az meglehetősen visszafogott leírása Mészáros Lőrinc gazdagodásának, hogy töretlen. A felcsúti Orbán-barát becsült vagyona egyetlen év alatt 50 százalékkal nőtt. Ami lenyűgöző, ha konkrét számokra fordítjuk, mert azok így néznek ki: 660 milliárd (2020-ig) + 330 milliárd (2023-ban) = 990 milliárd (napjainkban).

Ami tényleg nem túl nagy kerekítéssel már 1000 milliárdos vagyon.

Ehhez képest végtelenül szerény Csányi Sándor OTP-főnök teljesítménye, aki 610 milliárdról 700 milliárdra gyarapodott.

Ő is a saját lábán áll - miazhogy!

Orbán közvetlen környezetéből még valaki fontos mérföldkövet ért el: Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének már 100 milliárdos a vagyona. Új darabok a leltárban: megnyílt tavaly a Vörösmarty tér szomszédságában az ötcsillagos Dorothea Hotel, a Sváb-hegyen a Botaniq privát klub, beszállt az alcsútdobozi Pannonia Golf & Country Clubba és a tokaji Patricius Borházba, növelte tulajdonrészét a Waberer'sben. Plusz: jól megy a Gránit Banknak is.

Tiborcz már a 19. leggazdagabb magyar, és nem úgy tűnik, hogy ez lesz a csúcspont…