Aktuális

Egy sokeszű tündöklése Farhátországban: Mészáros Lőrinc vagyona 480 milliárd forintra nőtt

A 100 leggazdagabb magyar 2022-es rangsorát Mészáros Lőrinc vezeti 480 milliárdos vagyonnal, őt az OTP elnök-vezérigazgatója követi, 420 milliárd forinttal.

Okosabb, mint Zuckerberg

A 2022-es rangsor szerint idén is Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar, vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal gyarapodott. A lista második helyén továbbra is Csányi Sándor, OTP-vezér áll, az ő vagyona azonban nem gyarapodott az OTP részvényárfolyamának gyengélkedése miatt. 

A dobogóra idén először került fel Felcsuti Zsolt, a géptartozék gyártó MPF Holding többségi tulajdonosa 345 milliárd forintos vagyonával Gattyán Györgyöt szorította le a negyedik helyre. A kiadvány Gattyán György vagyonát 320 milliárdra becsülte. 

A miniszterelnök veje, Tiborcz István a 45 milliárdosra becsült vagyonával pedig megelőzte a Wizzair repülőtársaság tulajdonosát.

Pesti Riport: A száraz valóság az, hogy Mészáros vagyona egyetlen forinttal sem nőtt. Ez a bődületes vagyon ugyanis nem az övé (soha nem is volt), hanem Orbán Viktoré. Ez a jóember csupán a miniszterelnök portfóliókezelője.