Aktuális

Kötelezővé teszi a harmadik oltást is a kormány - Orbán néhány hónapja még azt hazudta, Magyarországon nem lesz kötelező a vakcina beadatása

Az egészségügyi dolgozóknak és a Miniszterelnökség, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnöki Kormányiroda alkalmazottainak lesz első körben kötelező az emlékeztető oltás, de a miniszterek is megkapják a felhatalmazást, hogy saját minisztériumukban kötelezővé tegyék. Aki már több mint fél éve oltott, az már foglalhat is időpontot, mert november 30-a, az egészségügyben pedig december 10. a határidő.

 

A kormány a határidőben sem finomkodott

A Magyar Közlönyben megjelent friss rendeletek szerint a Miniszterelnökség, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnöki Kormányiroda alkalmazottainak, és az egészségügyben dolgozóknak kötelező lesz felvenni az emlékeztető oltást. A többi minisztériumnál a miniszter hatáskörébe utalja a döntést a kormány, feltehetőleg a következő napokban ezek az intézmények is beállnak a sorba. Ez a legtöbb oltóanyag esetében egy harmadik dózist, az egydózisos oltások esetében egy második oltás beadatását jelenti.

A kormány ráadásul a határidőben sem finomkodott. A Miniszterelnökség, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnöki Kormányiroda olyan dolgozóinak, akiknek már eltelt fél év (180 nap) a második oltásuk óta, azoknak november 30-áig be kell adatniuk az emlékeztetőt. A többieknek azt kell figyelniük, mikor jár le a 180 nap az utolsó oltásuktól, ugyanis addig meg kell kapniuk az újabb dózis vakcinát is.

Akinek pedig eltelt már a 180 nap, azok december 10-éig kötelesek újra beoltatni magukat.