Aktuális

Putyin felkötheti a gatyáját: több tízezer orosz készül harcra a kormánya ellen

Több tízezer orosz partizán áll készen arra, hogy megkezdje a harcot a Putyin-kormány ellen, Oroszország területén - mondta Gyenisz Kapusztyin, az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) vezetője egy videóban. Az RDK Ukrajna-párti, Putyin-ellenes harcosokból áll, akik többnyire az ukrán haderő oldalán harcolnak a „különleges műveletben” résztvevő orosz katonák ellen.

Folyamatosan csökken a támogatottsága az övéi körében

Valószínűleg ez az a szervezet, amely néhány hónappal ezelőtt betört egy kisebb gyalogsági alakulattal Ukrajna területéről Brjanszk térségébe majd kitűzték a zászlójukat és visszavonultak.

„Eljön hamarosan a mi napunk. Készen állnak a támogatóink, és mi is. Figyeljétek a híreket” - jelentette ki az RDK vezetője, majd a kamera egy maroknyi fegyveresre váltott, akik Kapusztyin szerint Oroszország területéről jelentkeznek be. 

Az RDK azt ígérte: „felelősségre vonják azokat a szemétládákat, akik tönkretették az országot” és megköszönik azt, hogy fegyvereket kaptak a „különleges műveletnek” köszönhetően. A vezető szerint több tízezren vannak.

Hozzátették: hamarosan sosem látott dolgok történnek majd Oroszországban.

Putyin támogatottsága folyamatosan csökken az orosz választók körében.