Aktuális

Büntetőeljárásban vizsgálják az olasz hatóságok Homonnay halálának körülményeit - ő lehetett az „Ördög ügyvédje”?

Büntetőeljárás keretében vizsgálják az ellenzéki író, Homonnay Gergely - meglehetősen furcsa - halálát az olasz hatóságok, erősítette meg a Telexnek emailben a római ügyészség titkársága. Közben egyre több forrás állítja: ő lehetett az „Ördög ügyvédje”.

Az olasz bűnügyi hatóságok ezt írták: „Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”.

A kérdéseikre tehát nem válaszoltak, de a büntetőeljárás tényét hivatalosan igazolták. Az ügyészséget telefonon is megpróbálták elérni, de hasonlóan az emailben írtakhoz, nem kívántak semmilyen részletet megosztani a nyomozásról.
Homonnay ügyvédje azt mondta, az internetes találgatásoknál sokkal komolyabb, komplexebb ez az ügy.

Közben szárnyra kapott olyan híresztelés is, amely szerint Homonnay Gergely lehetett az „Ördög ügyvédje”, és titkosszolgálati művelet keretében likvidálhatták. Tény: az „Ördög ügyvédje” azóta nem hallatott magáról, hogy - Homannay Gergely halálát megelőzően -beharangozta, Varga Judit igazságügyi miniszter - állítólagos - nem szokványos szexuális életéről fog nyilvánosságra hozni leleplező hangfelvételt.

Egy dr. Dániel Péter nevű szélhámos - aki egy ellene indult büntetőeljárás miatt Izraelbe menekült - ugyan rendszeresen azt hazudja magáról, hogy ő az „Ördög ügyvédje”, de biztosra vehető, hogy semmi köze a Borkai Zsoltot megbuktató Facebook-oldalhoz.