Aktuális

Ázsiai migránsmunkás-gettót építenek Debrecen határában - több ezer kétes előéletű külföldi fogja ellepni a várost

Az Orbán-kormány a külföldre menekült magyar fiatalok hazacsábítása helyett olcsó, ázsiai vendégmunkásokat telepít hazánkba, hogy velük töltsék fel a kínai akkumulátorgyárakat és összeszerelő üzemeket. Ez az Orbán-terv.

Debrecen is megkapta a halálos döfést Orbántól

Lukács László, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője és Keresztesy Gergő, a párt Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzati képviselője tartott hétfőn sajtótájékoztatót Debrecenben. Témájuk a fideszes lakosságcsere volt, amely során az ellenzéki párt szerint a Fidesz a külföldre vándorolt magyar fiatalokat akarja több százezer ázsiai migránsmunkás hazánkba telepítésével pótolni. Debrecen is érintett település, lévén az ott épülő CATL kínai akkumulátorgyár mellé egy vendégmunkásszállót is terveznek.

Lukács László elmondta:

Debrecennel az a kormány terve, hogy létesíteni fog egy olyan migránstelepet, egy migránsgettót, ahova számolatlanul fogják behozni azokat az ázsiai migránsmunkásokat keletről, akiknek azt a célt szolgálják, hogy elvegyék a debreceni emberek munkáját, és hogy alacsonyan tartsák a debreceniek fizetését.”

Végső soron ez azt fogja eredményezni, hogy Debrecennek, a civisvárosnak, ennek a polgári városnak a kultúrája is veszélybe kerül - hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, és hozzátette, hogy ezt meg kell akadályozni.

Előzetes számok alapján világosan lehet látni, hogy a CATL kínai akkumulátorgyárnak - amelynek egyetlen küldetése, hogy magyar földbe egészségromboló kínai vegyszert tegyen - saját bevallása szerint is legalább 5000-5500 idegen migránsmunkásra lesz szüksége.

A Debrecenhez közeli Mikepércsen már most tarthatatlan a helyzet: A helyi lakosok folyamatosan tiltakoznak, és bosszúsan számolnak be arról, hogy olyan emberek érkeznek a falujukba, akikkel ők nem kívánnak együtt élni, akiknek ott semmilyen keresnivalójuk nincs.

Lukács szerint a helyi fideszes vezetés keze meg van kötve, mivel amit Orbán Viktor mond, azt végre kell hajtaniuk, mert ez az Orbán-terv. Hangsúlyozta: a miniszterelnök 2015-ben még azt mondta, hogy Magyarországra sem menekültként érkező migráns, sem pedig gazdasági bevándorló nem jöhet, mert az káros és veszélyes az országra.

„Ezzel szemben most ott tartunk, hogy a parlament fideszes többséggel egy olyan törvényt fogadott el, amely nem csak lehetővé teszi, hanem könnyíti is a bevándorlást. Ezen kívül további a migránsmunkások betelepítését könnyítő rendeleteket hozott a Fidesz-kormány” - tette hozzá a jobbikos politikus. Példának azt hozta fel, hogy a hazánkba telepített ázsiai vendégmunkások igénybe fogják tudni venni a magyar egészségügyi ellátást.

Lukács László rámutatott: a kormány azért csinált hátraarcot migránsügyben, mert a kormány ebből hasznot remél, a kormányközeli vállalkozások már beléptek a vendégmunkás-közvetítő bizniszbe, és a munkásszálló építésére is lecsaptak. 

Az Orbán-kormány 13 éve alatt nemhogy nem tudta visszahívni a külföldre menekült magyar fiatalokat, de még megállítani sem tudta a kiáramlásukat, és most olcsó ázsiai vendégmunkásokkal akarja pótolni őket.