Aktuális

„Magyarország kormánya tudott az orosz invázióról, meg akarta szerezni Ukrajna egy részét”

Az Ukrán Nemzeti Biztonsági Tanács (az elnöki hivatal részeként működő testület) titkára, Olekszij Danyilov szerint Vlagyimir Putyin előre tájékoztatta a magyar kormányt Ukrajna megtámadásáról. A politikus szerint Magyarország viselkedésének konzekvenciái lesznek a háború után.

Magyarország viselkedésének konzekvenciái lesznek a háború után

„Magyarország nyíltan deklarálta, hogy együttműködik Oroszországgal. Putyin előre figyelmeztette Magyarországot, hogy megtámad bennünket” - mondta Danyilov a Youtube-on élőben közvetített nyilatkozatban.

A politikus arra reagált, hogy orosz gáz és olaj európai embargóját Magyarország akadályozza. „Magyarország valamiért azt hitte, megszerezheti a területünk egy részét. De ez sosem történhet meg. Meglátjuk majd, milyen konzekvenciái lesznek ennek Magyarországra nézve a háború után” - tette hozzá Danyilov.

Azok a pletykák és spekulációk, amelyek szerint Putyin valamilyen módon felajánlotta volna Magyarországnak Kárpátalját, nem először kerülnek elő az európai sajtóban, orosz politikusok is tettek ilyen értelmű célzásokat, de ilyen direkt módon most először hangzott el fontos beosztásban lévő ukrán politikus szájából.