Aktuális

Olvasó: „Jó lenne már, ha Karácsony Gergely szakmailag hozzáértő embert nevezne ki a BKK élére”

„A hócipőm már tele van azzal, hogy egyre több BKK (Budapesti Közlekedési Központ) jegykiadó automata nem működik Budapesten! Az utasoktól megkövetelik az utazási feltételek betartását, de a BKK nem képes biztosítani az ehhez szükséges körülményeket, például azt, hogy a szerencsétlen utas jegyet tudjon vásárolni a pénzéért” - írta olvasónk, Vilmos. Amit kiegészítünk azzal, hogy szerkesztőségünk munkatársai gyakran tapasztalják ugyanezt a fővárosban.

A Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat cége

„Tisztelt Pesti Riport! A hócipőm már tele van azzal, hogy egyre több BKK (Budapesti Közlekedési Központ) jegykiadó automata nem működik Budapesten! Az utasoktól megkövetelik az utazási feltételek betartását, de a BKK nem képes biztosítani az ehhez szükséges körülményeket, például azt, hogy a szerencsétlen utas jegyet tudjon vásárolni a pénzéért” - írta lapunknak egy felháborodott budapesti lakos, Vilmos. „Volt olyan nap, hogy hat működésképtelen jegyértékesítő automatával volt dolgom, volt, amelyikbe egyáltalán nem lehetett pénzt helyezni, volt, amelyik csak fémpénzt nem fogadott el, de olyan is volt, amelyik benyelte a pénzt, csak éppen jegyet nem adott érte. A helyzet hétről hétre rosszabb. Egyébként a rossz automaták közül is kiemelkedik az M3-as metró Pöttyös utcai megállójánál lévő jegykiadó, amelyet átlagban öt napból háromszor nem lehet rendeltetésszerűen használni. Szerintem az van, hogy a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) vezetése teljességgel alkalmatlan a társaság irányítására. Jó lenne már, ha Karácsony Gergely szakmailag hozzáértő embert nevezne ki a cég élére, mert ez így, ahogy most van, siralmas. Úgy döntöttem, ha mostantól működésképtelen automatával lesz dolgom, ingyen fogok utazni, nem állok meg a következő megállónál, hogy jegyet vegyek, hanem végig megyek az útvonalamon. Biztosítsák az utazási körülményeket, akkor majd vásárolok jegyet! Szégyen, hogy egy világvárosban ez van!” - zárta dohogását olvasónk.

Igaza van. A BKK valóban nem látja el megfelelően a feladatát, ami rengeteg bosszúságot okoz az utazóknak. A jó hír az, hogy jövőre önkormányzati választások lesznek, lesz alkalom az elégedetlenség kifejezésére.