Aktuális

Brigitte Bardot undorítónak tartja a budapesti vadászati kiállítást

Az évtizedek óta állatvédőként is ismert színészlegenda Nagy Natália színésznőnek küldött levelében fejtette ki a véleményét. A kiállítás szervezőinek azt üzente: „menjetek ti a jó büdös fenébe!”

Magyarország miniszterelnök-helyettese...

Brigitte Bardot kézzel írt levélben üzent a budapesti Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezőinek. A néhány sor - amely hazánk egyik ismert színésznőjével, Nagy Natáliával és férjével, Vincze Attilával folytatott levelezésének egy részlete - így szól:

Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezé­relve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!

Az idén nyolcvanhét éves Brigitte Bardot, az ötvenes és hatvanas évek francia filmiparának világszerte ismert sztárja nem csak színésznőként, de állatvédőként is híressé vált: előbb elintézte, hogy a vágóhidakon a marhákat elektromos pisztollyal kábítsák el, majd a fókaborjak bőrének kereskedelmét sikerült betiltatnia. 1986-ban létrehozta az azóta is működő Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt, amelynek számláját kezdetben saját vagyontárgyai és ruhái árverésre bocsátásával duzzasztotta fel.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán államtitkár által erőltetett kiállítás egyébként 17 milliárd forintjába került az adófizetőknek, miközben az Orbán-kormány nem talált a költségvetésben 40 milliárd forintot a haldokló Velencei-tó megmentésére.

Nem normális ez a banda.