Politika

Mi Hazánk: a multik és a globális nagytőke kiszolgálása jellemzi a kormány működését

Novák Előd (Mi Hazánk Mozgalom) kifejtette tegnap, napirend előtt, a parlamentben: az elmúlt években a miniszterelnök gyakran beszélt munkaalapú társadalomról, ennek ellenére nem megfelelő a magyar munkavállalók helyzete, az elmúlt évtizedekben a kormányok pedig kiszolgálták a multinacionális vállalatok érdekeit.

Zajlik a dolgozók kizsigerelése

A munkavállalók fizetése egyre jobban elértéktelenedik a jelenlegi helyzetben, rosszak a munkakörülmények, és ellehetetlenítik a szakszervezeteket; a helyzetet az is rontja, hogy az oltatlan munkavállalókat diszkriminálták.

A politikus megjegyezte: mindeközben elárasztják a munkaerőpiacot az olcsó, külföldi munkavállalók.

Úgy fogalmazott, a multik és a globális nagytőke kiszolgálása jellemzi a kormány működését, eközben pedig zajlik a dolgozók kizsigerelése a minél nagyobb profit érdekében.

Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár szerint valóban folyamatosan oda kell figyelni erre a területre, azonban nem szabad engedni a demagógiának. A kormány fokozott figyelmet fordít a munkaalapú társadalomra, ami azért fontos, mert minden tapasztalat, vizsgálat arra az eredményre jut, hogy a magyarok leginkább a munkahelyek elvesztésétől tartanak - mutatott rá. Hozzátette: ezért lényeges, hogy Magyarországon egymillióval több ember dolgozik, mint tíz éve.

Az államtitkár azt mondta: Magyarországon alacsony a munkanélküliség, és a mai háborús helyzetben is eredményes a kormány ezen a téren, a gazdaság élénkítésével olyan helyzetet teremt, hogy a magyar dolgozók létbiztonsága, munkahelye biztosított.