Média

Péterfy Bori: „ha nem bukik meg az Orbán-rendszer, akkor nagyon sötéten látom az eljövendő éveket”

Péterfy Bori szerint 2022-ben a covid eltűnése is fontos, de a leginkább a rendszer megváltozását várja. Az RTL.hu-nak interjút adó művésznek nagyon nagy reménye, hogy megszabadulunk a NER-től a parlamenti választás útján.

 

„A butaság és a sötétség uralma ez”

Főleg a színházszakma tekintetében függ nagyon sok minden attól, hogy megváltozik-e a rendszer. Ha megbukik a kormány, akkor talán a művészet és a kultúra, illetve a gondolkodó, alkotó emberek visszakapják a helyüket a társadalomban, és talán nem lesznek többé a hazaáruló, liberális közellenség státuszában."

Abban is reménykedik, hogy megváltozik az az igazságtalan forráselosztás, ami most uralja a színházi és a filmes szakmát. Akkor újra el tudnának indulni azok az alkotóműhelyek, azok a társulatok is, amelyek jelenleg vegetálnak, vagy éppen sorra tönkrementek. 

Elmondta azt is, hogy ha van egy ügy, amiért nyilvánosan kiáll, a fideszes trollhadsereg azonnal „fantasztikus” kommentekkel árasztja el az oldalaimat, amit elég gyomorforgatónak tart. Hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy bármennyire is szörnyű, ez a közbeszéd része. Pontosabban: alja. „A butaság és a sötétség uralma ez” - tette hozzá.

Péterfy Bori szerint a 2022-es parlamenti választás borzasztó nagy vízválasztó lesz. Úgy véli: „ha nem bukik meg az Orbán-rendszer, akkor nagyon-nagyon sötéten látom az eljövendő éveket”.