Aktuális

Dés László: a Fidesz hülyének nézi az embereket - joggal

Dés László Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Bolgár Györgynek fejtette ki véleményét a magyarországi úgynevezett közállapotokról. 

„Milliók mentek volna az utcára”

Dés László elmondta, őt személy szerint nem igazán érdekli, hogy milyen struktúrában folytatja a kormányzat a munkáját, sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy egyértelművé tegyék, Magyarország mely irányhoz akar tartozni: „a demokráciákhoz, vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz, és a többi állatsághoz.”

Kifejtette, azokat az elveket kéne tisztázni, amelyek a választók akarnak élni és tevékenykedni. Ehhez kell megteremteni az infrastruktúrát, amely biztosítja azt, hogy a választott elv mentén is el tudják tartani magukat az emberek.

„Egy ténylegesen demokratikus országban - legyen az Németország, Franciaország, vagy Anglia - a századát, de inkább az ezredét sem lehetett volna megcsinálni annak, amit itthon elkövettek, mert milliók mentek volna az utcára” - tette hozzá. Hangsúlyozta, meg kell tanulni demokratikusan gondolkodni, és igényeket támasztani.

A művész szerint, ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen „hülyének nézi” az embereket. „És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal.” Hozzátette, előbb-utóbb rá kell jönniük a magyaroknak is, mekkora különbség van a magyar és például az osztrák helyzet között.