Sport

A Vidi korábbi szerb edzője válthatja Oenninget Újpesten

Két edzőcsere már megvolt az NB I-ben a héten, a következőre Újpesten kerülhet sor. A hírek szerint hamarosan Marko Nikolics válthatja Michael Oenninget a lilák kispadján.

 

Vajon Nikolics mire menne a gyenge játékoskerettel?

A szerb szakember és a Lokomotiv Moszkva a napokban bontott szerződést - közös megegyezéssel. A vasutasok csak a negyedik helyen állnak a bajnokságban, és az Európa-liga csoportkörében is mindössze egy pontot szereztek két forduló során. Könnyen lehet azonban, hogy nem marad sokáig munka nélkül Marko Nikolics, ő lehet ugyanis Michael Oenning utóda Újpesten - írta a Goal.com.

A lilák belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet ugyan a Nemzeti Sportnak kijelentette, egyelőre nem gondolkodik edzőcserében, azonban az Újpest az utolsó a bajnoki tabellán, és ha továbbra is hétről hétre jönnek a vereségek, nem lesz más választása.

Nikolics amúgy jó megoldás lehet: a MOL Vidit 2017 júniusa és 2019 novembere között irányító szerb szakember jól ismeri a magyar labdarúgást, bajnoki címet és kupát is nyert a székesfehérváriakkal, ráadásul beleillene Roderick Duchatelet modelljébe is, ő ugyanis - egy kivétellel - eddig csak külföldi edzőkkel dolgozott.

Egyre többen vannak azon a véleményen, hogy Újpesten nem edzőt, hanem tulajdonost kellene váltani.