Politika

Orbán Viktor állítólag csak viccelt, amikor azt nyilatkozta, hogy nem maradna az Európai Unióban

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy nem szeretné, ha Magyarország uniós tag lenne. Rod Dreher amerikai újságíró később korrigálta bejegyzését, és mint kiderült: a kormányfő korábban csak viccelt.

 

Frusztráló számára az EU

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég határozott nemmel válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy szeretné-e, ha országa uniós tag lenne. Rod Dreher amerikai újságíró a The American Conservative magazinnál működő blogjában számolt be az elhangzottakról, és az eredeti bejegyzésében még szerepelt a kormányfő tömör válasza. Nem sokkal később átírta a szöveget, e szerint Orbán Viktor számára „fájdalmas” a magyar EU-tagság.

A Népszava megkérdezte Rod Drehert a változtatás okairól, az újságíró a következőket válaszolta a lapnak:

Az eredeti szövegben nem magyaráztam el kellőképpen, hogy a miniszterelnök milyen kontextusban tette a megjegyzését. Egyértelműen viccelt, amikor azt mondta, hogy nem maradna az Európai Unióban. Mosoly futott át az arcán.”

Dreher azt is hozzátette, hogy a kormányfőnek az EU-tagságot a munkája miatt el kell viselnie, hiszen Magyarország gazdasága függ ettől. Mint mondta, Orbán Viktor tökéletesen érti, hogy a magyar emberek az EU-ban akarnak lenni, ezért az ő akaratuk szerint fog cselekedni, bármennyire is frusztráló ez számára személy szerint.