Média

Várkonyi Andrea: „Nem bírom elviselni, ha valaki eltart”

Majdnem három éve, 2018. november 28-án publikált interjút Tatár Csilla a YouTube-on Várkonyi Andreával. A szőke műsorvezető ekkor egy igazán nehéz perióduson volt túl nővére elvesztése után, ekkor mondott fel a TV2-nél és nem sokkal korábban ért véget a kapcsolata Bochkor Gáborral. Az interjú nagyrészt arról szólt, hogy ez az időszak mire tanította meg őt, mennyiben változott meg az őt ért tragédia hatására. 

„Gyűlölök függeni”

A beszélgetésben később szóba került az is, hogy Várkonyi Andrea számára milyen fontos a függetlenség és a szabadság mind a munkában, mind a magánéletben. Ezzel kapcsolatban Várkonyi Andrea azt mondta, hogy szeret egyszerre több mindent csinálni, több lábon állni. A témában ezen kívül a következő kijelentésekre ragadtatta magát.

„Szerintem születésemtől fogva antifüggő ember vagyok. Gyűlölök függeni. Nekem borzasztó fontos az egzisztenciális függetlenségem és az emberi függetlenségem. Ez a másik oka, hogy én mindig arra mentem rá, hogy megteremtsem ezt. Megteremtsem a szabadságomat abban, hogy ha nekem nem tetszik mondjuk valami a tévézésben, akkor ne kerüljek olyan helyzetbe, hogy muszáj benne maradnom, mert mi a francot fogok csinálni és honnan lesz fizetésem. Megteremtsem a párkapcsolatomban azt a függetlenségemet, hogy ha valami nem tetszik, akkor nekem ne kelljen abban benne maradni, mert jaj, most hova költözöm, jaj, most mi lesz velem, mert valaki eltart. Ezt nem bírom elviselni.”

Az interjú érdekes részlete még a végén, hogy Tatár Csilla villámkérdéseket tett fel, többek között azt kérdezte Várkonyitól, hogy mit nem tud elviselni. „A kétszínűséget meg az ostobaságot” - jött a válasz.