Aktuális

Rogán Antal kabinetfőnökének nevére került a végrehajtói kar legalább félmilliárd forint érő irodaháza

„Rogán Antal - a kabinetfőnökén (aki fiának keresztapja is) keresztül - még annál is mélyebben csücsül a Völner-botrányban, mint azt az elmúlt napokban megtudtuk” - írja friss Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos országgyűlési képviselő.

A „tisztakezűek”, az „erkölcsös keresztények”…

„Nagy Ádámról eddig csak annyit tudtunk, hogy a Völnert lefizető végrehajtó intézte a vizsgáit a pécsi egyetemen. Kiderült azonban, hogy tavaly október elején az általa alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. megvásárolta a korrupt végrehajtói kartól (pontosabban az annak tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt-től) a Szegedi út 35-37. alatti 1800 nm-es (!), alsó hangon félmilliárdot érő ingatlant.

Értik ezt? Rogán kabinetfőnöke ugyan nagyon elfoglalt és jól keres (a propagandaminiszter mellől az Antenna Hungária Zrt. igazgatóságában és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságában is benne van), de a köztisztviselői fizetése nem lehet havi 500-600 ezer forintnál több és a cégek nyilvános adatbázisa szerint sem keres a bizottságokban összesen félmilliónál többet. De hopp, néhány hónapja megvesz egy minimum félmilliárdos ingatlant és pont attól a végrehajtói kartól, amelynek a vezetője (Schadl György) vesztegetés miatt előzetesben ül tavaly november óta. Az pedig szintén „totális véletlen” csak, hogy Rogán a válása után Nagy Ádám apjától bérelt luxuslakást.

Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e arról, hogy kabinetfőnökének a korrupt Schadl intézte a vizsgáit, de még inkább arról, hogy a kebelbarátjánál, kabinetfőnökénél landolt a korrupt végrehajtók sok százmilliós ingatlana!

Maga az a tény, hogy a végrehajtóknak volt itt egy irodaháza, egyébként önmagában is korrupciós gyanút kelt. Ha ugyanis a karnak volt egy ilyen irodája, illetve egy másik helyen van székháza is (Cházár András u. 13.), akkor miért kellett 2020 elején havi 10 millióért még egy irodát bérelni a Városliget mellett (Hermina út 63.) egy olyan panaszirodának, amelyik amúgy nem fogad ügyfeleket?” - olvasható Hadházy Ákos posztjában.

Rogán Antal… Már megint Rogán Antal…

És nagy-nagy csend. Rogán hallgat. Orbán Viktor hallgat. A Fidesz hallgat.